5 κριτήρια για να επιλέξετε το επόμενο ERP σας

Είναι γεγονός πως οι business leaders της εποχής μας έχουν πλέον αναγνωρίσει τη σημασία της απόκτησης και της υλοποίησης μια λύσης ERP, η οποία θα βοηθήσει την οργάνωση, την αυτοματοποίηση και τη συνολική μεταμόρφωση του επιχειρείν.  Εντούτοις, όλα αυτά τα πλεονεκτήματα θα αποδειχθούν επωφελή μόνο εφόσον επιλέξετε τη σωστή λύση ERP.

Πώς όμως θα το κάνετε και βάσει ποιων κριτηρίων; Ας δούμε στη συνέχεια.

Πόσο λειτουργική είναι η λύση;

Θα χρειαστείτε απαραίτητα μια λύση που θα διαχειρίζεται πλήρως τις ανάγκες τής επιχείρησής σας.  Οι όποιες ελλείψεις στις λειτουργίες, που καθημερινά θα χρησιμοποιεί η ομάδα σας, θα οδηγήσουν εγγυημένα σε παράπονα, εκνευρισμό, άρνηση υιοθέτησης της λύσης και απώλεια πολύτιμου χρόνου και πόρων.  Συμπέρασμα: Οι βέλτιστες επιχειρησιακές πρακτικές και διεργασίες της επιχείρησής σας δεν θα πρέπει να συμβιβαστούν στις δυνατότητες του συστήματος, αλλά το αντίθετο! To ERP επιβάλλεται να διαμορφώνει, να οργανώνει και να εξελίσσει τις λειτουργίες της επιχείρησης.

Η αξία της ενσωμάτωσης με άλλα συστήματα

Μπορεί η ίδια η λύση να ενσωματώνει τεχνολογία αιχμής, αλλά είστε βέβαιοι πως το νέο ERP θα ενσωματωθεί απρόσκοπτα με τα άλλα συστήματά σας, προκειμένου να μοιράζεστε εύκολα τα δεδομένα σας σε όλες τις εφαρμογές;  Είναι σημαντικό, μιας και με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομήσετε χρόνο και πόρους που θα εξασφαλίσουν ένα "αρμονικό" ΙΤ οικοσύστημα και μια εξαιρετική ευκαιρία επιτυχίας.

Ο ρόλος των ανθρώπινων πόρων

Οι "πόροι" δεν περιορίζονται αποκλειστικά στο κόστος επένδυσης που παραμένει "ακρογωνιαίος λίθος" – αφορούν επίσης το έμψυχο υλικό, του οποίου η συμμετοχή και η συγκατάθεση απαιτείται για μια επιτυχημένη υλοποίηση.  Οι χρήστες, οι αναλυτές, οι ειδικοί και το management θα συνεισφέρουν στην επιτυχή έκβαση.  Θα πρέπει να βασιστείτε στην ομάδα σας για την εκτίμηση των διεργασιών και της υλοποίησης, για τη λήψη δύσκολων αποφάσεων εφόσον απαιτηθεί και, τελικά, για την αξιολόγηση της υλοποίησης.  Προφανώς, η συναίνεση και η συμμετοχή των στελεχών είναι μεγίστης σημασίας, ενώ το training των χρηστών αποτελεί κλειδί επιτυχίας, αφότου ο provider ολοκληρώσει την υλοποίηση.

Η σημασία του TCO (Total Cost of Ownwership)

Αδιαμφισβήτητα η απόκτηση ενός ERP αποτελεί μια σημαντική επένδυση, ιδίως για μια μικρομεσαία επιχείρηση.  Εκτός του αρχικού κόστους αγοράς και υλοποίησης, το TCO περιλαμβάνει τη συντήρηση, το licensing, το training και την υποστήριξη.  Mεσοπρόθεσμα, καθώς η επιχείρηση αναπτύσσεται, πιθανώς να απαιτηθεί επιπρόσθετο budget για την αναβάθμιση, επέκταση ή διαμόρφωση της αρχικής λύσης, για την υποστήριξη νέων χρηστών, αναγκών και διεργασιών.

Βεβαιωθείτε πώς έχετε συνεννοηθεί με τον πάροχο της λύσης σας όσον αφορά τους μακροπρόθεσμους στόχους σας.  Λύσεις πάντα υπάρχουν και ανάλογα με την επιλογή σας (on-premise ή cloud ERP) μπορείτε να διαλέξετε είτε ένα συνδρομητικό μοντέλο είτε συγκεκριμένο hardware, με αποτέλεσμα να διαφοροποιείται αντίστοιχα και το TCO.

Έρευνα αγοράς

Ακριβώς όπως δεν θα αγοράζατε το πρώτο αυτοκίνητο που θα βρίσκατε εύκαιρο, το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση επιλογής, αφενός ενός παρόχου ERP και αφετέρου μιας συγκεκριμένης λύσης ERP που θα σας προσφέρει ο vendor.

Δεδομένου ότι η αγορά προσφέρει μια ποικιλία επιλογών, καλό θα ήταν να κάνετε μια εκτενή έρευνα προτού καταλήξετε.  Με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομήσετε πολύ περισσότερο χρόνο και χρήματα από το να αλλάξετε γνώμη στην πορεία, επενδύοντας σε μια λύση που θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα επιλύσει.

Εμπιστευθείτε εταιρείες οι οποίες έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία παροχής λογισμικού και υλοποίησης έργων ERP στο χώρο που εσείς δραστηριοποιείσθε. Ζητήστε ενδεικτικό πελατολόγιο και επιτυχημένα use cases ανάλογων έργων.  Δώστε σημασία στις λεπτομέρειες των συναντήσεών σας στη διάρκεια των παρουσιάσεων και των demos. Ζητήστε να δείτε σενάρια προσαρμοσμένα στη δική σας πραγματικότητα και αξιολογήστε την ικανότητα των προμηθευτών σας να κατανοούν τις ανάγκες σας.

Δείτε πως το Galaxy ERP μπορεί να συνεισφέρει στην ανταγωνιστικότητα και στην ψηφιακή αναβάθμιση και της δική σας επιχείρησης. Ζητήστε ένα δωρεάν Demo.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Παρακαλώ Συμπληρώστε Την Φόρμα & Ένας Εκπρόσωπος Μας Θα Επικοινωνήσει Μαζί Σας το Συντομότερο Δυνατόν!

TOP