Τέσσερα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της επιχειρησής σας

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι ένας πολυχρησιμοποιημένος, σχεδόν κλισέ όρος, αλλά λίγες εταιρείες μεταμορφώνονται πραγματικά για να καλύψουν τις ανάγκες του σύγχρονου εργασιακού χώρου. Πολλοί επιλέγουν να αναβαθμίσουν εξειδικευμένες διαδικασίες και εργαλεία ενώ αγνοούν ορισμένα από τα πιο κρίσιμα για τις επιχειρήσεις (και συχνά πιο ξεπερασμένα) συστήματα. Αυτές οι εταιρείες αναπόφευκτα σκοντάφτουν όταν προσπαθούν να επιτύχουν τους στόχους της ψηφιακής μετατροπής τους. Αντί να αντιμετωπίσουν τις πιο πιεστικές προκλήσεις του σύγχρονου εργασιακού χώρου, αφήνουν τους εαυτούς τους εκτεθειμένους σε αναποτελεσματικά συστήματα, γεμάτα με απαρχαιωμένες υποδομές και έξοδα.

Η αύξηση των εξ’αποστάσεως εργαζομένων, για παράδειγμα, είχε σημαντικές επιπτώσεις στον σύγχρονο εργασιακό χώρο. Η δουλειά είναι τώρα κάτι που κάνεις παρά ένα μέρος όπου πηγαίνεις. Δεν έχει να κάνει με συσκευή ή τοποθεσία - και οι υπάλληλοι δεν χρειάζεται πλέον να είναι στο γραφείο ή σε έναν υπολογιστή.

Σήμερα, το 70% των επαγγελματιών εργάζεται εξ’αποστάσεως τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και το 53% εργάζεται εξ’αποστάσεως για τουλάχιστον την μισή εβδομάδα. Είναι επίσης καλά τεκμηριωμένο το γεγονός ότι οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι είναι πιο παραγωγικοί και εργάζονται περισσότερες ώρες στο σπίτι από τους ομολόγους τους που έχουν σχέση με το γραφείο.

Γιατί λοιπόν οι εταιρείες δεν εφαρμόζουν λύσεις που υποστηρίζουν ειδικά τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η εργασία; Θα εξετάσουμε ορισμένα πράγματα που πρέπει να εξετάσετε προτού ξεκινήσετε το ταξίδι του ψηφιακού σας μετασχηματισμού και θα παράσχετε οδηγίες για να μεγιστοποιήσετε το δυναμικό ανάπτυξης της επιχείρησής σας, κάνοντας το δικαίωμα ψηφιακής μετατροπής.

1. Μην δίνετε προσοχή σε ανούσια πράγματα.

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι εταιρείες κατά τη διάρκεια του ψηφιακού μετασχηματισμού, είναι η ενασχόληση με φανταχτερές αλλά τελικά ανούσιες λύσεις που αγνοούν τις βασικές ανάγκες της επιχείρησης. Η απόκτηση αυτών των φανταχτερών αντικειμένων παρά την επίλυση κρίσιμων εφαρμογώς μπορεί να προκαλέσει ένα χάσμα μεταξύ προσδοκιών και αποτελεσμάτων, γεγονός που προκαλεί την αποτυχία πολλών εταιρειών στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων στον τομέα της πληροφορικής θα πρέπει να αποφεύγουν να επενδύουν σε πολλαπλές φανταχτερες λύσεις και να επικεντρωθούν στην υιοθέτηση τεχνολογίας που συγχρονίζει απαραίτητες διαδικασίες, όπως η χρηματοδότηση, η ανάλυση δεδομένων και η τηλεφωνία. Αναζητήστε πρώτα τα υπάρχοντα συστήματα παλαιού τύπου και βρείτε λύσεις που διευκολύνουν την καθημερινή λειτουργία. Ενώ άλλη τεχνολογία, όπως η AR / VR, μπορεί να φαίνεται πιο συναρπαστική στην επιφάνεια, οι αρμόδιοι δεν πρέπει να υποτιμούν τη δύναμη της επένδυσης σε πρακτικές λύσεις που ενισχύουν την επικοινωνία και τη συνεργασία των εργαζομένων.

2. Μπείτε στην λογική του Cloud.

Οι πιο κρίσιμες αλληλεπιδράσεις για την επιχείρησή σας συμβαίνουν σε συστήματα επικοινωνιών - συνομιλίες εργαζομένων, αλληλεπιδράσεις πωλήσεων και κλήσεις εξυπηρέτησης πελατών. Οι επιχειρηματικοί ηγέτες που αντιμετωπίζουν έννοιες όπως το cloud computing και ο ψηφιακός μετασχηματισμός συχνά δεν λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτιστοποίηση κρίσιμων επιχειρηματικών εφαρμογών (π.χ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, CRM, τηλεφωνίας) και συνεπώς υπάρχει κίνδυνος υστέρησης.

Μια προσέγγιση που δίνει έμφαση στο cloud για τα πιο βασικά εργαλεία είναι απαραίτητη για να επιτύχουμε στη σύγχρονη, παγκοσμίως συνδεδεμένη οικονομία μας. Συστήματα επικοινωνίας συχνά παραβλέπονται αλλά μπορούν να έχουν τεράστιο επιχειρηματικό αντίκτυπο. Για παράδειγμα, οι εταιρείες που χρησιμοποιούν το εργαλείο συνεργασίας Slack με βάση το σύννεφο έχουν αυξήσει την παραγωγικότητα πάνω από 32%, προσφέροντας αξία τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους εργοδότες.

Τα εργαλεία που βασίζονται στο cloud είναι ο καλύτερος τρόπος να υποστηριχθεί το σύγχρονο εργατικό δυναμικό ώστε οι εταιρείες να μπορούν να προσλαμβάνουν κορυφαία ταλέντα από οπουδήποτε στον κόσμο και να διατηρούν αξιόλογους εργαζόμενους με εργαλεία που βελτιώνουν καθημερινές εργασίες. Η μετακίνηση όλων των κρίσιμων επιχειρηματικών εφαρμογών στο cloud είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τον ψηφιακού μετασχηματισμού ενός οργανισμού.

3. Δούλεψτε πιο έξυπνα.

Μόλις αξιολογηθούν οι βασικές ανάγκες και τα συστήματα παλαιού τύπου έχουν αναβάθμιστει, οι επιχειρήσεις μπορούν να πιέσουν τα όρια με πιο προηγμένη τεχνολογία που επιτρέπει πιο έξυπνη και όχι δυσκολότερη εργασία. Για παράδειγμα, τα εργαλεία data and analytics βοηθούν μια επιχείρηση να ανακαλύψει επιχειρηματικές ιδέες, να βελτιώσει τη λήψη αποφάσεων και, τελικά, να διευθύνει πιο ομαλά μια οργάνωση.

Το τριάντα τοις εκατό των CIO θα επενδύσει σε business and data analytics για να εντοπίσει και να ανακαλύψει ιδέες που θα αυξήσουν την αποδοτικότητα. Ένας διευθυντής μπορεί να χρησιμοποιήσει μια πλατφόρμα analytics για τη βελτίωση του business intelligence και την συλλογή δεδομένων απόδοσης για να μπορεί να δεί διάφορες απόψεις. Με βάση το data, οι αρμόδιοι μπορούν να κάνουν στοχοθετημένες βελτιώσεις και να υποστηρίξουν τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Η αγνόηση αυτών των προηγμένων τεχνολογιών μπορεί να επηρεάσει το bottom line.

Για να κλιμακώσετε και να εφαρμόσετε επιχειρηματικές ιδέες που εξορύσσονται από data, ένας οργανισμός μπορεί να προχωρήσει ακόμα περισσότερο και να καλέσει τη βοήθεια του AI για να δουλέψετε πιο έξυπνα. Η Gartner προβλέπει ότι το AI και το machine learning θα αποτελέσουν κορυφαία επενδυτική προτεραιότητα για περισσότερο από το 30% των CIO μέχρι το 2020 και για καλό λόγο.

Το AI είναι ιδανικό για εταιρείες που έχουν περισσότερα δεδομένα από όσα μπορούν να διαχειριστούν και προσφέρει πληροφορίες για να βελτιώσουν τις τρέχουσες διαδικασίες. Για παράδειγμα, όταν ενεργοποιείτε τη φωνητική τεχνολογία, η οποία φέρνει ένα απίστευτα μεγάλο σύνολο δεδομένων στο προσκήνιο ενός οργανισμού, επιλέγοντας μια τεχνολογία με ισχυρές αναλύσεις και δυνατότητες AI, διασφαλίζεσται ότι τα δεδομένα που συλλέγονται μπορούν πραγματικά να χρησιμοποιηθούν για να ενισχύσουν τις επιχειρηματικές επιδόσεις.

Συνολικά, τα εργαλεία αυτά επιτρέπουν στις εταιρείες να ολοκληρώσουν περισσότερες εργασίες σε λιγότερο χρόνο, καθιστώντας έναν οργανισμό πιο κλιμακωτό και, τελικά, πιο εξοπλισμένο για τις ανάγκες του μέλλοντος.

4. Τερματίστε το.

Πρωτοβουλίες όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός απαιτούν χρόνο, αλλά είναι επιτακτική ανάγκη να μην αφήσουμε το χρονοδιάγραμμα να παρεμποδίσει την ικανότητα μιας επιχείρησης να υιοθετήσει μια ολιστική προσέγγιση. Μια στρατηγική all-in απαιτεί περισσότερα από σοφές επενδύσεις σε τεχνολογικές πλατφόρμες και απλά ανάπτυξη, απαιτεί όραμα από την ηγεσία, ολοκληρωμένο buy-in από τα επηρεαζόμενα τμήματα και μια στρατηγική που βασίζεται στις αξίες που θα παρουσιαστεί και θα ολοκληρωθεί στους τελικούς χρήστες - τους εργαζόμενους της επιχείρησης (ολική αποδοχή) .

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός πρέπει να ξεκινήσει με την αξιολόγηση των συστημάτων επικοινωνιών και τη χρήση του cloud για ταχύτερη και ομαλότερη εργασία από οπουδήποτε. Αυτή είναι μια σπουδαία αρχή, αλλά το ταξίδι δεν πρέπει να τελειώσει εκεί. Ένας πραγματικός μετασχηματισμός θα αξιολογήσει όλα τα επιχειρηματικά συστήματα για τον προσδιορισμό των σημείων βελτίωσης που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα. Με τον καιρό, μπορείτε να εκσυγχρονίσετε και να απλοποιήσετε τη στοίβα σας, αξιοποιώντας την τεχνολογία για να πάρετε περισσότερα κάνοντας λιγότερα.

Οι πιο επιτυχημένες εταιρείες της επόμενης δεκαετίας θα αγκαλιάσουν ένα πρώτο όραμα και θα αναζητήσουν ενεργά τεχνολογικές λύσεις που θα λύσουν τις κρίσιμες ανάγκες σήμερα και στο μέλλον. Η εύρεση γρήγορων διορθώσεων σε δύσκολες αναβαθμίσεις τεχνολογίας μπορεί να είναι δελεαστική, αλλά συχνά εμποδίζει την επιχειρηματική καινοτομία και τη μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα. Αγκαλιάζωντας πλήρως την προσέγγιση ψηφιακού μετασχηματισμού, οι επιχειρήσεις θα εκμοντερνιστούν με αποτελεσματικά εργαλεία που θα καλύπτουν όλες τις λειτουργίες τους, συμβάλλοντας στην επίτευξη καλύτερης απόδοσης επένδυσης (ROI) και ισχυρότερων αποτελεσμάτων.

Πηγή: forbes.com

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Παρακαλώ Συμπληρώστε Την Φόρμα & Ένας Εκπρόσωπος Μας Θα Επικοινωνήσει Μαζί Σας το Συντομότερο Δυνατόν!

TOP